Ronald van der Pol

Thrillerauteur

Over Ronald


Ronald is op 18 maart 1962 geboren in Driebergen en woont in Wijk bij Duurstede ten zuiden van Utrecht.

Al ruim 30 jaar is hij werkzaam in de financiële sector maar heeft daarnaast altijd een passie voor kunst en cultuur gehad. Al lange tijd koesterde hij de wens om zelf te gaan schrijven en in 2008 heeft hij dat omgezet in daden. Het eerste boek, de thriller Het Groene Huis, werd in 2010 in een beperkte oplage uitgebracht maar smaakte wel naar meer. Bij zijn volgende boek zou hij het serieuzer aanpakken en ging hij in zee met een professionele schrijverscoach. 

Het tweede boek kwam eind 2012 in eigen beheer uit. Het betreft een jeugdboek met de titel Eric en het land van duizend wensen en handelt over een 9-jarig jongetje dat strijdt tegen kanker. Dit boek heeft als basis gediend voor de rockopera "1000Wishes" van de Haagse rockband PBII en werd viermaal opgevoerd in het theater met het Hofstad Jeugd Orkest en o.a. acteur Frits Lambrechts. De opbrengsten van het boek kwamen ten bate van KiKa (stichting kinderen kankervrij). Begin 2014 werd Ronald met laatstgenoemde boek genomineerd voor Z-O-U-T Schrijver van het jaar 2013, een initiatief van de regionale bibliotheken in Zuid-Oost Utrecht. 

Zijn tweede thriller, De Witte Generaal, was het eerste boek dat in 2014 door Uitgeverij Elikser werd uitgebracht. Ruim 4 jaar later, in juni 2018, verscheen De Blauwe Sleutel, de langverwachte opvolger van De Witte Generaal, waarin wederom de rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden in actie komen. Ook dit boek is uitgebracht door Uitgeverij Elikser.

Ronald is een liefhebber van progressieve rockmuziek. Verwijzingen naar deze muziekstroming vind je ook terug in zijn boeken. 

Ronald heeft zich met De Blauwe Sleutel verder ontwikkeld als thrillerauteur met een vlot, verrassend en spannend geschreven misdaadroman waarin onverwachte plotwendingen je als lezer volledig op het verkeerde been kunnen zetten. 

Inmiddels is Ronald begonnen met het schrijven van een nieuwe thriller in de serie met Gerard van Dongen en Frank van der Linden.