Ronald van der Pol

Thrillerauteur

Over Ronald

Ronald is op 18 maart 1962 geboren in Driebergen en woont met zijn vrouw in Wijk bij Duurstede. Hij is werkzaam in de financiële sector maar heeft daarnaast altijd een passie voor kunst en cultuur gehad. In 2008 nam hij het besluit om te gaan schrijven en in 2010 verscheen zijn eerste boek, de thriller Het Groene Huis, dat in een beperkte oplage werd uitgebracht. Hij introduceerde daarmee de Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden.

Zijn passie voor progressieve rockmuziek, waarvan elementen terug zijn te vinden in zijn boeken, bracht hem in 2011 in contact met de Haagse rockband PBII. Het leidde tot een unieke samenwerking.

Het tweede boek, het jeugdboek Eric en het land van duizend wensen, kwam eind 2012 uit in eigen beheer en handelt over een 9-jarig jongetje dat strijdt tegen kanker. Dit boek heeft als basis gediend voor de rockopera "1000Wishes" van eerdergenoemde rockband PBII en werd een aantal keren opgevoerd in het theater met het Hofstad Jeugd Orkest en o.a. acteur Frits Lambrechts. De opbrengsten van het boek kwamen ten bate van KiKa (stichting kinderen kankervrij). 

Zijn tweede thriller, De Witte Generaal, was het eerste boek dat in 2014 door Uitgeverij Elikser werd uitgebracht en werd ruim 4 jaar later opgevolgd door De Blauwe Sleutel. In beide boeken komen wederom de rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden in actie.

Ronald werkt momenteel aan het laatste deel van de thriller-reeks met Gerard van Dongen en Frank van der Linden in de hoofdrol.